Aktiviteter för regniga dagar

När regnet öser ner kan det visserligen vara skönt att sitta inomhus med en bra bok, men det finns även en hel del annat att göra och upptäcka när sommarvädret har tagit tillfällig timeout.

Kanske är det läge för en rundtur som kombinerar både natur och ett ställe där ni har tak över huvudet. Vi har under devisen ”En utflykt – två upplevelser” satt ihop tips på lite olika utflyktsmål, kanske hittar ni idéer där, eller här. Sedan finns det en rad museer att besöka, till exempel Birgit Nilsson museet i närheten av Västra Karup och Heagården utanför Ängelholm.

Ett annat alternativ är förstås att slå sig ner på ett trevligt café – dricka gokaffe och höra regnet smattra mot rutorna eller parasollerna. Eller leta efter fynd och saker ni inte visste ni behövde i någon av alla loppisbutiker och antikvitetsaffärer som finns runt om på Bjäre. Kanske ta en rundtur bland alla gårds- och delikatessbutiker och köpa in råvarorna till kvällens middag – fisk, kött, grönsaker, ost, bröd och mycket annat gott. Besöka ett galleri eller shoppa. Det finns också möjlighet att till exempel bowla, gå på bio eller njuta på ett spa. Är ni på jakt efter saker att göra med barnen hittar ni mer om det här.

Använd sökrutan så hittar ni det ni vill ha mer info om eller leta runt bland rubrikerna i menyraden ovan. Kolla också in Upplev Bjäres kalendarium, där ser ni om det händer något särskilt just i dag.

Kan ni trots allt tänka er att trotsa regnet och ge er ut i naturen är en utflykt till Hovs Hallar spännande när det blåser och regnar – men tänk på att det kan vara jalt på klipporna. Eller så tar ni skydd av bokskogen på åsen t.ex. HålehallTrollehallar eller Axelstorpsravinen. För barnen finns det tips på saker att göra här, även om alla kanske inte lämpar sig för regniga dagar!Läs mer om Leave a comment