Norrviken i Båstad

Norrviken är en plats som inte finner motstycke någon annanstans. Denna gröna oas med sina generösa grönytor, unika stilträdgårdar och vidunderliga vyer över Laholmsbukten ligger på Bjärehalvöns vackra norrsluttning.

Norrvikens Trädgårdar grundades av Rudolf Abelin 1906 och är berömt för sina många stilträdgårdar så som Barockträdgården, Vattenträdgården, Japanskaträdgården, Renässansträdgården, Nordtyska planteringen, Österländska terassen & Romantiskaträdgården. 2006 utsågs Norrvikens Trädgårdar till Sveriges vackraste park och Europas näst vackraste.

Efter en tur i i stilträdgårdarna finns det mycket kvar att se, bla fruktträdgården, minnesdalen och våra nya promenadslingor Abelins slinga o Sallys sagoslinga.

Norrviken är en unik mötesplats, här ordnas det både konserter, barnteatrar, trädgårdshistoriska vandringar, Hantverksmässa och mycket annat.

Norrviken är en spännande plats för barnen med alla grönytor att springa runt på, här finns även en stor lekplats och Sallys sagoslinga.

Välj att unna er en lunch eller fika i vår restaurang & café eller ta med egen picknick och njut av den i gröngräset runt om i trädgården.

Hundar är välkomna i trädgården i koppel och vi har fritt inträde o parkering förutom vid vissa evenemang.

Vi öppnar upp för allmänheten till påsk 2017. För aktuella öppettider och alla våra evenemang se www.norrvikenbastad.se

Varmt välkomna till Norrviken!

Öppna i ett större fönster genom att klicka på google i kartan
Adress:Norrvikens Trädgårdar
Telefon:0431- 30 21 00
Fax:
E-mail:info@norrvikenbastad.se
Webbsida:www.norrvikenbastad.se
Leave a comment