31/7 Naturens sånger – konsert

In Between Music Festival
Naturens sånger
Marianne Thomsen Clement, Lydia Holmlund, David Härenstam och Stefan Klaverdal
Lördagen den 31 juli  kl 15.00
Hjärnarps kyrka

Hur låter Peterson-Bergers Vid Frösö kyrka på instrument och dator? Kan man spela Nielsen baklänges? Hur låter regnbågen och vad händer om man låter regndroppar styra en pianomelodi?

”Naturens sånger” är ett försök att svara på detta! Vi möter flöjt, klarinett, gitarr och piano tillsammans med dator i flera verk som du både har hört och samtidigt aldrig hört tidigare på just det här sättet. Förutom örhängen från förra sekelskiftet i nya arrangemang möter vi också flera verk av den Hjärnarpsboende internationellt erkände tonsättaren Stefan Klaverdal som på olika sätt är inspirerade av naturen. Liksom hos Peterson-Berger har skog och vatten i alla dess former under lång tid inspirerat Klaverdal, och i konserten får vi bland annat höra musik som bygger på direkta inspelningar av hav och vattendrag, ovan och under ytan, och hur det kan samspela med de olika musiker som medverkar i konserten. Kanske kan man beskriva musiken som en överjordisk blandning av svensk folkmusik, minimalism, elektronisk och romantisk tradition.
En annan central del i konserten är mötet mellan det vi hör och det vi ser, och som fond till konserten följer också videoinspelningar av vissa platser som hör ihop med musiken.

Facebookevent: https://fb.me/e/PhjXTPl3
Biljetter: Gratis i samarbete med Hjärnarp-Tåstarps församling! Men förbokade gärna på info@inbetweenmusicfestival.se! På grund av pandemirestriktioner kan det vara begränsat hur många vi kan ta in.
Information om hela festivalen: www.inbetweenmusicfestival.sewww.facebook.com/inbetweenmusicfestival

Öppna i ett större fönster genom att klicka på google i kartan
Adress:
Telefon:
Fax:
E-mail:
Webbsida:
Lämna en kommentar