Ängelholms hembygdspark – en oas för barnen

Hembygdsparken är en oas för alla barnfamiljer som turistar på Bjärehalvön. Men även för er som kanske bara vill strosa längs Rönne å, som rinner förbi parken, och sedan ta ett besök i något av alla museer som finns inrymda här, eller äta en bit mat eller en glass. Parken ligger i den norra delen av Ängelholm inbäddad i grönska.

Lekplatsen

I Hembygdsparken finns en stor och spännande lekplats där barn i alla åldrar kan ha roligt. Där kan de leka bland gungor av olika slag, klättra på klätterväggar och i klätterställningar, gömma sig i små hus, åka linbana och en hel del annat. Lekplatsen är delvis handikappanpassad.

Djurparken

Det finns också en fin liten djupark med kaniner, getter, fasaner, grisar, dovhjort, gutefår, en åsna och en damm med änder. Ta gärna med lite bröd att mata fåglarna och getterna med! I närheten av både lekplatsen och djurparken finns fikaplatser där ni kan äta er medhavda matsäck, eller grillplatser där ni kan ställa upp er engångsgrill. Det finns dessutom en glass- och våffelstuga och ett värdshus.

Muséerna

För er som inte vill leka eller mata djuren finns flera museer att besöka. De passar för alla åldrar och är öppna mellan klockan 13 och 17: Teknisk a museet (här finns tekniska föremål, fordon och verkstäder), Skolmuseet (här kan ni se klassrum från förr), Luntertunstugan från 1763, (här kan ni se möbler och redskap som visar hur ett bondehem såg ut omkring år 1800), Grönvallska gården från 1817, (här får ni en inblick i hur ett borgarhem såg ut omkring år 1900), samt Läder & lokalhistoriska museet (här visas minnen från Ängelholms tid som läderstad, här finns också en toffelverkstad). En souvenirbutik i anslutning till museerna är också på gång.

I Hembygdsparken finns också en utomhusscen och under säsong, framför allt under sommaren, anordnas det en mängd evenemang, konserter och föreställningar i parken.

Parken är öppen året runt och tar ingen entré. Det finns parkeringsplatser dels längs Danielslundsgatan och inne i parken.

Annat att gör med barnen på Bjärehalvön

Upptäck gärna något av allt det andra som finns att göra med barnen när ni är på Bjärehalvön  – här finns en hel del barnvänliga miljöer att uppleva och utforska, bland annat i naturen och på olika museer.Läs mer om Lämna en kommentar