Om Upplev Bjäre

Att vara på Bjäre sommartid är ett måste för mig. Och jag är här gärna på våren och hösten också, när tempot är lite lugnare. Sedan barnsben har jag tillbringat somrarna på Bjäre och delar av skoltiden bodde jag i Ängelholm. I dag bor jag vintertid på annat håll, men somrarna är vigda åt Bjäre – för mig finns det inga alternativ. För vad vore en sommar utan ett morgondopp i Skälderviken, utan doften av hav och backtimjan eller en tur till Hallands Väderö, utan möjligheten att fynda på loppisen i Mäsinge eller att njuta av nyupptagen Bjärepotatis, utan ljudet av tennisslag i Båstad eller en stilla kanottur på Rönneå?

Men Bjäre är inte bara ett minne av barndomens somrar. Det är också en plats med hisnande, underbar natur, ett levande jordbruk och en uppsjö av kreativa och hårt arbetande småföretagare som håller bygden levande. På Bjäre finns det fortfarande en känsla av genuinitet och orördhet.

Ambitionen med Upplev Bjäre är dels att ge alla er turister och sommarboende en samlad plattform där ni kan hitta inspiration för att uppleva Bjäre på nya sätt – där ni kan se vad som händer dag för dag och få idéer till utflykter och nya upptäckter. Men också att fungera som en inspirationskälla för alla er som planerar er semester framför datorn runt om i Sverige.

Min förhoppning är dessutom att Upplev Bjäre ska fungera som en plattform för alla er som bedriver verksamheter av olika slag runt om på Bjärehalvön, så att ni kan nå de turister och sommarboende som vistas på Bjäre och i Ängelholm, fr.a. sommartid, men också under resten av året. Upplev Bjäre vill knyta ihop Ängelholm med Bjäre så att ni som företagare når alla som vistas här.

Upplev Bjäre har som mål att bli en mötesplats för alla som vill uppleva Bjäre på riktigt. En plats som doftar av havssalt och bokskog, åkermark och tennisgrus, backtimjan och raps.

Åsa Hernborg Axelson

aaÅsa Hernborg Axelson

 

Lämna en kommentar