Fika bland basilika och timjan

För många är ett besök på Bäckdalen ett av sommarens måsten. Eller vårens om man är på jakt efter perenner eller kryddväxter. Man kan också ta en fika i det renoverade gamla stallet.

För drygt 20 år sedan övertog Margaretha och Anders dåvarande Hallavara handelsträdgård. I dag har de utvecklat trädgårdsmästeriet till en oas för både trädgårdsälskare och finsmakare när det gäller grönsaker och kryddor. Efter en del ombyggnation, tillbyggnad och omläggning är Bäckdalen i dag en helt och hållet ekologisk handelsträdgård där allt är KRAV-odlat.

I växthusen odlar Anders och Margaretha färska örter, kryddor, bladgrönsaker, grönsaker, ätbara blommor mm som de också säljer. De har bl.a. ett brett sortiment av basilika, och odlar och säljer även spännande krispiga bladgrönsaker från Asien, aubergine, tomat, gurka, paprika och chilifrukter. Utöver detta hittar man perenna kryddväxter och olika sorters lavendel och andra blommande perenner. Att botanisera bland perennerna i de gamla, delvis, sönderfallna växthusen är verkligen inspirerande.

På Bäckdalen finns också Café Orangeriet som är inrymt i det gamla stallet. Här kan man sitta ute i trädgården eller inomhus och njuta av hembakade kakor och smörgåsar. Några kvällar under sommaren bjuds det också på jazzkonsert.

Här kan ni läsa mer om Bäckdalens Handelsträdgårds öppettider, vägbeskrivning

När ni ändå är här
När ni är på Bäckdalen finns det förstås annat trevligt att besöka i närheten – vacker natur hittar ni till exempel vid Hovs Hallar eller Gröthögarna.

 Läs mer om Lämna en kommentar