Hålehall och Hålehallstugan

Hålehallstugan ligger i en vacker bokskog på Hallandsåsen, strax norr om Förslöv. Det är ett trevligt utflyktsmål för familjen alla tider på året. Under vår, sommar och höst finns det fina promenader av olika längd att vandra och under vintern går det att åka skidor här.

Vägen upp till området är vacker och slingrig. Innan ni svänger in på den sista biten till Hålehallstugan har ni en fantastisk utsikt över åkerlandskapet, Skälderviken och Kullaberg. Parkeringen ligger en kort promenad från stugan, men det finns också några få parkeringplatser framme vid stugan.

Stugan är en klubbstuga som tillhör Friluftsfrämjandets lokalavdelning Ängelholm-Båstad. Den är inte öppen för allmänheten.

Tre vandringsstigar utgår från stugan, markerade med olika färg, rött, gult och grönt. Längden varierar mellan 2,5 km (röd), 5 km (gul) samt 11 km (grön). Stigarna är alla förhållandevis lätta att vandra och sträcker sig genom skogarna som omger stugan. Skåneledens sträckning över Hallandsåsen passerar förbi här. (Obs. våren 2017 har det avverkats träd längs femkilometersslingan, vilket gör att framkomligheten är besvärlig.)

 

Öppna i ett större fönster genom att klicka på google i kartan
Adress:Hålevägen 84, Förslöv
Telefon:
Fax:
E-mail:
Webbsida:
Lämna en kommentar