Hålehall och Hålehallstugan

Hålehallstugan ligger i en vacker bokskog på Hallandsåsen, strax norr om Förslöv. Det är ett trevligt utflyktsmål för familjen alla tider på året. Under vår, sommar och höst finns det fina promenader av olika längd att vandra och under vintern går det att åka skidor här.

Vägen upp till området är vacker och slingrig. Innan ni svänger in på den sista biten till Hålehallstugan har ni en fantastisk utsikt över åkerlandskapet, Skälderviken och Kullaberg. Parkeringen ligger en kort promenad från stugan, men det finns också några få parkeringplatser framme vid stugan.

Tre vandringsstigar utgår från stugan, markerade med olika färg, rött, gult och grönt. Längden varierar mellan 2,5 km (röd), 5 km (gul) samt 11 km (grön). Stigarna är alla förhållandevis lätta att vandra och sträcker sig genom skogarna som omger stugan. Skåneledens sträckning över Hallandsåsen passerar förbi här. (Obs. våren 2017 har det avverkats träd längs femkilometersslingan, vilket gör att framkomligheten är besvärlig.)

I stugan går det bra att äta sin medhavda matsäck. Är det fint väder finns det en uteplats med grill och bord och under vår och höst kan man varje söndag njuta av nygräddade våfflor och kaffe. Stugan hålls stängd under sommaren, fr.o.m. slutet av maj, men det går förstås fortfarande att vandra här.

Vintertid är det fint att åka skidor i Hålehall. Här hittar ni mer läsning om längdskidåkning i Hålehall och på andra platser på Bjäre.

Hålehall kan ni nå från två håll, från vägen österut från Förslöv mot Margretetorp eller vägen norrut mot Båstad. Missa helst inte vägen från Margeretetorpsvägen på antingen ditresan eller hemresan. Vägen har en vacker sträckning mitt i bokskogen på kanten av åsen. På ena sidan är det fint att åka pulka vintertid.

 

 

 

Öppna i ett större fönster genom att klicka på google i kartan
Adress:Hålevägen 84, Förslöv
Telefon:Kontakta Gunvor Berntsson 0431- 450732, 0730-515391
Fax:
E-mail:
Webbsida:
Lämna en kommentar