Kika innanför grindarna till inspirerande trädgårdar

Bjärehalvöns bördiga jord och gynnsamma klimat skapar goda förutsättningar inte bara för potatis, sallad, dill och andra primörer. Hos entusiastiska och duktiga trädgårdsfantaster ger den också möjlighet att komponera prunkande trädgårdar för alla sinnen. Tänk bara på att alla privata trädgårdar vill bli kontaktade innan ni gläntar på grinden!

Norrvikens trädgårdar

Rudolf Abelin var tidigt ute med sitt trädgårdsintresse när han skapade Norrvikens Trädgårdar under tidigt 1900-tal. På Norrviken möts en rad olika stilträdgårdar med inspiration från bl.a. Italien, Frankrike och Japan som är väl värda att se och vandra runt i.

Vill man hellre se trädgårdar av det något mindre formatet finns det några entusiaster som gärna slår upp grindarna för besökare (men en del kräver att man hör av sig först, se hur det förhåller sig med detta under respektive trädgård). Trädgårdar som har skapats av folk med gröna fingrar, som under år av enträget grävande och planterande har hittat former, färger och växtsorter som harmonierar med varandra och som tilltalar alla sinnen. Så läs mer om de olika trädgårdarna och se vilken som ni blir sugen på att besöka.

Thelmas trädgård på Änglandsgården

En trädgård med färg, som blommar från tidig vår till sen höst, i huvudsak baserad på perenner. Den engelska ”Cottage Garden”-traditionen har varit förebild – vilken passar väl in i den lantliga miljön som finns här. Här hittar du mer info om Thelmas trädgård.

Lotties trädgård

Inspirerande och frodig trädgård på 3 600 kvm som innehåller flera olika miljöer och dammar, och där man månar om både det vilda och det tama. Lotties trädgård

Heagården

Heagårdens är en parkliknande trädgård i tysk stil med symmetri, gräsmattor, grusgångar och pampiga fruktträd. Här hittar du mer info om Heagården.

Solhem i Rögle

Solhem är en grön trädgård uppbyggd kring gamla träd från 1920-talet. Vårt uterum och växthus som byggts av Rögletegel och gamla fönster ger inspiration i denna återvinningens tid. Här hittar du mer info om Solhem.

När ni sedan blivit inspirerade och sugna på att plantera någon ny perenn, flytta en rabatt, få liv i blomsterlådorna eller skapa en köksträdgård kan ni välja bland en rad handelsträdgårdar, plantskolor och växtbutiker där ni kan hitta det som ni är på jakt efter.

Har du en trädgård som du vill visa upp för besökare, eller känner du någon som har det? Hör i så fall av dig till asa@upplevbjare.se så kan du också vara med på Upplev Bjäre.

 Läs mer om Lämna en kommentar