Norrviken i Båstad

Norrviken är en plats som inte finner motstycke någon annanstans. Denna gröna oas med sina generösa grönytor, unika stilträdgårdar och vidunderliga vyer över Laholmsbukten ligger på Bjärehalvöns vackra norrsluttning.

Norrvikens Trädgårdar grundades av Rudolf Abelin 1905 och är berömt för sina många stilträdgårdar så som Barockträdgården, Vattenträdgården, Japanskaträdgården, Renässansträdgården, Nordtyska planteringen, Österländska terassen & Romantiskaträdgården. 2006 utsågs Norrvikens Trädgårdar till Sveriges vackraste park och Europas näst vackraste.

2018 är ett hyllningsår till vår romantiska stilträdgård. Ett år då vi lyfter den romantiska eran, med allt vad den stod för. Kärleken till en plats och till naturen, närhet till känslor och skapandets kraft. Det blir bland annat inslag av romantiska dekorationer, installationer, dans, musik och utställningar. bland annat den världsberömda fotografen Terry O’Neill, mönsterdesignern Hanna Wendelbo och soulsångerskan Laila Adèle.

Orangeriet restaurang bjuder in till en värld av smaker med tydliga inslag av Bjärehalvön. I år med lite extra krydda av romantik. Lunch, företagsevent, bröllopsfest- allt kan avnjutas här.

Norrviken är en spännande plats för barnen med alla grönytor att springa runt på.

Välj att unna er en lunch eller fika i vår restaurang & café eller ta med egen picknick i gröngräset runt om i trädgården

Hundar är välkomna kopplade.

För aktuella priser, öppettider och alla våra evenemang se www.norrvikenbastad.se

Öppna i ett större fönster genom att klicka på google i kartan
Adress:Norrvikens Trädgårdar
Telefon:0431- 30 21 00
Fax:
E-mail:info@norrvikenbastad.se
Webbsida:www.norrvikenbastad.se
Lämna en kommentar