Sinarpsdalen – bland kullar och porlande bäckar

Det här är en utflykt som kommer att bjuda er på en naturskön vandring genom den grönskande och böljande Sinarspdalen. Vandringsleden är 8 km lång (om man går hela rundan). Det är en relativt enkel vandring som sträcker sig längs stigar och småvägar, genom inhägnade åkerlyckorna, förbi gamla äppelodlingar, över mossklädda stengärsgårdar och porlande bäckar, och längs det gamla järnvägsspåret. Här samsas odlingslandskapet med betes- och åkermark och skog, här ligger det både bronsåldershögar, stensättningar och här finns det stenar med skålgropar.

På vandringen genom Sinarpsdalen passerar ni både får och lamm, och så de vackra rödkullorna som betar i slänterna. De hör hemma på gården Lindegrens som ligger längs vägen och som har gårdsförsäljning av kött vissa dagar i vecka. Det ligger nära till hands att man tänker på Alperna och Sound of Music när man blickar ut över dalen. Passa på att slå er ner på något lämpligt ställe och njut av lugnet, utsikten och kanske den medhavda matsäcken. Det finna några bänkar utplacerade på fina utsiktsplatser.

Vandringsleden i Sinarpsdalen sträcker sig mellan Nöttebackar, sydväst om Båstad, vid utställningslokalen/naturskolan i Dala, samt Grevie (Vitsippsvägen), och ni kan börja från det håll som passar er bäst. Ni kan förstås antingen gå hela sträckan eller vända längs med vägen så att ni återkommer till er startpunkt. I Nöttebackar finns en parkering strax före järnvägsövergången (om ni kommer från Båstad).

Vill ni gå hela sträckan stannar det mycket lämpligt bussar vid båda ändarna av leden, så då kan ni ta bussen ena sträckan. Kolla busstiderna med Skånetrafiken.Läs mer om Lämna en kommentar