Solhem, Rögle

Trädgård och konst i skön harmoni

Solhem är en grön trädgård uppbyggd kring gamla träd från 1920-talet. Vårt uterum och växthus som byggts av Rögletegel och gamla fönster ger inspiration i denna återvinningens tid. Tomten är ursprungligen på 900 kvm men ytterligare 1000 kvm har tillkommit under årens lopp. På vår nya lilla plätt försöker vi oss på grönsaksodling men inser att det är en ständig kamp mot bl.a. sniglar. Vår trädgård är barnvänlig och lekstuga och gungor ger oss glada barn.

I trädgården har också Rolf sin verkstad och ateljé. Han skulpturer i stengods i allehanda format och hans alster kan ses här och var i grönskan.

År 2011 hade vi den stora glädjen att vinna TV:s Trädgårdstoppen. En jury bestående av Hannu Sarenström, Peter Englander och Maria Andersson gav följande motivering: “Ett fulländat formspråk, en återhållsam färgskala och ett fantastiskt växthus”.

Är vi hemma är både ateljén och trädgården alltid öppen. Vi har belysning och ljudanläggning i trädgården som vi gärna visar. Men ring alltid först 042-69175!

Hjärtligt välkomna hem till oss!

Gunilla Bokelund-Bengtsson &  Rolf Bengtsson

Öppna i ett större fönster genom att klicka på google i kartan
Adress:Röglevägen 288, Ängelholm
Telefon:042-69175
Fax:
E-mail:
Webbsida:www.rolfrogle.se
Lämna en kommentar