Vejby Vingård

Charmig familjevingård i Vejbystrand, på Bjärehalvöns södra del, som blivit uppmärksammad för några av Sveriges främsta rödviner och orangeviner. Vinproduktionen görs enligt “single vineyard”-konceptet där druvor odlas och vinifieras till premiumviner som lagras och serveras på en och samma plats. Vinmakarna ställer frågan ”hur smakar vin på Bjäre” och är pionjärer på halvön. Vingården är EU-ekologiskt certifierad samt Demeter-certifierad för biodynamisk vinodling och vinproduktion.

Vingården är öppen för besökare, lokalbor, turister, familjer och funktionshindrade samt är ett populärt besöksmål för cyklister på Kattegattleden och vandrare utmed Skåneleden. Serveringsmöjligheter finns utomhus i vingårdens gårdsrum och inomhus i vinbaren. Vingården har en världsunik georgisk Marani-vinkällare, en internationell attraktion som lockar folk från när och fjärran. 

Vingården erbjuder guidade vingårdsvisningar, vinprovningar samt serverar viner per glas. 

För öppettider och bokning av vingårdsvisning eller vinprovningse se Vejby Vingårds hemsida.

Vejby Vingård har sått fröet till ”Bjäre Wine Country” som idag har ca 17 vingårdar på uppgång på Bjärehalvön. – Välkomna till Bjäre Wine Country –

Öppna i ett större fönster genom att klicka på google i kartan
Adress:Västraljungbyvägen 319, 26651 Vejbystrand
Telefon:
Fax:
E-mail:
Webbsida:www.vejbyvingaard.com/
Lämna en kommentar